tiistai 2. lokakuuta 2012

Jani Toivola - uusi poliittinen esikuvani!

Eilen oli Punaviiniä ja politiikkaa - tapahtuma Wanhassa Jokelassa Joensuun keskustassa. Sinne saapui puhumaan Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola. Olin jo yli viikon innoissani odottanut kyseistä tilaisuutta ja en joutunut pettymään. Toivola oli aivan mahtava tyyppi ja hänestä tuli minun uusi poliittinen esikuvani!

Toivola on uskomattoman avoin persoona. Hän kertoi poliittisen uransa alkuajoista ja kansanedustajaksi pääsemisestään. Hän kertoi myös perhetaustastaan sekä avasi yllättävän paljon omaa ajatusmaailmaansa.Löysin Toivolan poliittisista taustoista yllättävän paljon yhtymäkohtia itseeni. Alkutilanne hänellä oli kuten minullakin, ettei ollut mitään poliittista taustaa ja silti hän rohkeasti teki päätöksen ryhtymisestään ehdokkaaksi. Oli rohkaisevaa huomata, ettei aina tarvitse olla piinkova poliitikko tullakseen valituksi. Se vain vaatii äänestäjiltä tiettyä rohkeutta äänestää kokemattomampi kaveri ajamaan heidän asioitaan.

Puolueen valinta oli hänelle samalla tavalla oikeastaan itsestään selvyys kuin minullekin. Vihreiden arvomaailma kohtaa parhaiten sen oman arvomaailman. Vaikka Vihreät on melko pieni puolue (vielä) niin heidän riveissään voi vaikuttaa asioihin. Vihreät hyväksyvät erilaisuuden ja ovat monella tapaa vapaamielinen puolue verrattuna ehkä hiukan jäykkiin suurempiin puolueisiin. Olin todella yllättynyt, että Toivola oli omassa mielessään listannut suurimpiirtein samat asiat kuin, mitä itsekin silloin ennen ehdokkaaksi ryhtymistäni.Toivola kertoi myös työstään kansanedustajana. Hän sai alkuaikojensa tietämättömyyden kuulostamaan hauskalta vaikka voin kuvitella sen sisäisen pakokauhun, joka niillä hetkillä on vallinnut. Ajatus siitä, että on aivan väärässä paikassa. Kaikesta huolimatta Toivola on pärjännyt hyvin työssään ja mielestäni on hyvä, että hän on siellä rikkomassa stereotypiaa kansanedustajasta. Toivola pukeutuu rennosti, hän käyttäytyy rennosti, hän on nuori ja vapaamielinen. Toivon, että hän saisi ajettua läpi lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Toivola kertoi, että aloitteessa on tällä hetkellä 77 nimeä, mutta käsittelyyn se pääsee vasta kun aloitteessa on vähintään sata nimeä. Pidän peukkuja ja varpaita pystyssä asian puolesta! :)

Toivola ehti puhua reilun tunnin aikana paljon. Hän ei puhunyt työstään kaiken aikaa vaan aiheet rönsyilivät hänen työstään henkilökohtaiseen elämään saakka. Liikutuin lähes kyyneliin kun Toivola kertoi tarinan omasta perhetaustastaan. Kaiken kaikkiaan vierailu oli aivan mahtava ja uskon, että se antoi kaikille paikalla olleille paljon. Itse tosiaankin sain uuden poliittisen esikuvan!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    On mukava lukea tätä blogia ja kirjoitat niin aidon vilpittömästi. Juuri tuollaisia päättäjiä tarvitsemme. Jos tulet valituksi niin muista olla myös jämpti! Yhden äänen olet jo ansainnut.

    -Jaana

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanista sanoistasi! Mie ihan liikutuin! :)

    VastaaPoista