maanantai 24. syyskuuta 2012

Syksyn fiilistelyä ja vaalikonetuskastelua

Tänään olemme saaneet täällä Joensuussa nauttia syyssateesta. Sää on ollut melko kolea ja harmaa. Aamulla kouluun kävellessä en ollu kamalan innoissani vallitsevista sääolosuhteista. Päivän aikana mieli muuttui ja kävinkin iltalenkillä kirpeässä syyssateessa. Rakastan syksyä, koska silloin ilma on niin raikas. Täällä kaupungissakin voi hengittää!

Harmillisin asia oli, ettei minulla ollut heiijastinta ja tuolla oli pimeä. Piti kävellä turvallisesti valaistuja kävelyteitä pitkin. Onneksi meillä on näin hyvät puitteet lenkkeillä ympäri kaupunkia. Saamme olla iloisia siitä!

Ehkä hiukan kesäinen kuva, mutta puunhalailu jotenkin sopii tämän päivän tunnelmiin. 
Päivällä vastailin muutamaan vaalikoneeseen. Olen nyt jotenkin kamalan närkästynyt niiden kysymyksistä. Ylen vaalikoneessa oli väittämä, joka meni kutakuinkin näin; "Kuntaliitos oli viimeinen naula Hammaslahden arkkuun." Minusta tuo oli todella jyrkkä väittämä ja jätin kokonaan vastaamatta siihen. Ensinnäkään minulla ei ole mitään käsitystä Hammaslahden tilanteesta ennen kuntaliitosta tai sen jälkeen. Myöskään Tuupovaaran aiempaan ja nykyiseen palveluiden tilanteeseen en ottanut kantaa. 

Maikkarin vaalikoneen kysymys uskonasioista oli minulle liian henkilökohtainen, etten voinut siihen vastata. Minun mielestäni se ei kenellekkään kuulu uskonko korkeimman johdatukseen tai mihin tahansa. Tuskin se asia tuolla luottamustehtävissä kovinkaan suureksi vaikuttavaksi tekijäksi nousisi.

Tämä tosiaan oli ensimmäinen kerta kun olin itse vastaamassa vaalikoneiden kysymyksiin ehdokkaan roolissa. Olen useasti itse katsellut sopivia ehdokkaita äänestäjän roolissa. Nyt en kuitenkaan ole enää ollenkaan varma antavatko vaalikoneet oikeaa kuvaa ehdokkaista. Kysymykset ovat melko rajaavia ja jos joku ei jaksakaan lukea ehdokkaan kirjoittamia kommentteja. Silloin voi jäädä hyvin yksipuolinen mielikuva ehdokkaista.

Huomenna minun täytyy hetkeksi sysätä sivummalle nämä vaaliasiat ja keskittyä ainoastaan työntekoon. Meillä on Maaseudun Tulevaisuusriihi - hankkeen puitteissa koulutusiltapäivä Kukkolan tilalla. Siellä suunnitellaan ja kehitellään taas uusia työkaluja Pohjois-Karjalan maaseudun kehittämiseksi. Minulla on hyvin mielenkiintoinen työ, josta todella pidän. Ehkäpä saamme nauttia hankkeemme hedelmistä tulevina vuosina.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Mukava seurata tätä vaaliblogia ja tsemppiä vaalityöhön. Innostuksesi on voimaannuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kannustuksesta! Toivottavasti saan innostukseni tarttumaan muihinkin! :)

   Poista