sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Keltanokka vaalityössä kotikonnuillaan

Eilen oli hyvin mielenkiintoinen päivä. Tein elämäni ensimmäistä kertaa vaalityötä! Ihme kun edes sain edellisenä yönä nukutuksi. Minä kaikkine ennakkoluuloineni menin minulle täysin tuntemattomien ihmisten joukkoon. Omalle tyylilleni uskollisena ajattelin, että voi ei en tunne sieltä ketään, enkä tutustu keneenkään! Jännästi aina käy toisin kuin oletan! :D

Ehkä aloitan päivän kertaamisen ihan alusta. Aamulla reippailin aamulenkillä juna-asemalle ostamaan menolipun Enoon. Ennen yhtätoista suuntasin Teatteriravintolan Torni - kabinettiin (ei ollut oikeasti hajuakaan, miten sinne mennään). Heti kapungintalon pihalla törmäsin mukaviin Vihreisiin ihmisiin, joiden kanssa menimme yhdessä kyseiseen kabinettiin. Siellä Vihreät julkistivat vaaliohjelmansa.

Täältä se matka alkoi.
Lähdimme kävelemään juna-asemalle. Meitä oli kymmenkunta. Enossa kävelimme asemalta Louhiojalle Louhitalolle. Sinne ei valitettavasti tullut enolaisia meidän kanssamme keskustelemaan, mutta Enon entinen kunnanjohtaja Matti Tohkanen tuli virittämään keskustelua. Hän puhui muun muassa Enon jäähallin purkamisesta, Uimaharjun Terveyskeskuksen  ja Viherkodon lakkauttamisesta sekä Pölösen salin myymisestä. Vastustan toki kaikkia näitä aikeita, mutta minulla ei ainakaan vielä ole ratkaisumalleja lakkauttamisten ja purkamisten estämiseksi. Tätä täytyy oikeasti miettiä!

Tällä olisin halunnut mennä, mutta tällä me mentiin!
Keskusteluihin tuli myös Enon Vallisärkkä, joka on ikävässä kunnossa. Siellä on kuulemma jopa vaarallista, koska nuoret viettävät siellä aikaansa ja paikat ovat täynnä rikkoutuneiden ikkunalasin palasia sekä rakenteet ovat lahonneet. Päätin, että minun on pakko käydä katsomassa paikkaa omin silmin kunhan käyn taas Enon suunnilla. Ehkä paikan päällä tulee ajatuksia, mitä asialle voisi edes tehdä! Tällä hetkellä tulee mieleen vain hanke, jonka avulla rahoitettaisiin paikan korjaus. Mietin vain, että korjaushankkeelle pitäisi olla jokin syy. Heräteltäisiinkö sitten Enon tanssilavakulttuuri uudelleen, en tiedä!?

Maisema Louhiojan sillalta. Harmi, että oli hiukan pilvistä ja sateista. 

Päivän lopuksi oli vielä vähän koulutusta, joka todella tuli tarpeeseen! Katariina Kemppaisen johdolla mietimme mahdollisia vaaliteemojamme. Kirjoitan tähän suorat lainaukset omista ajatelmistani:

"Olen agrologiopiskelija, media-assistentti. Olen kotoisin Uimaharjusta, mutta tällä hetkellä asun Joensuun keskustassa. Maaseudun asiat ovat tärkeitä ja nuorten asiat --> etenkin maaseudun nuorten asiat. Opiskelujeni alkuvaiheessa otin missiokseni pelastaa Suomen maaseudut. Projekti on hyvä aloittaa ihan paikallistasolta. Tämän jälkeen voi laittaa hyvän kiertämään."

Ajatelmiani vaaliteemoiksi:

"Uimaharjun nuorille mahdollisuus kulttuuriharrastuksiin."
"Pienistä kylistä täytyy tehdä niin vetovoimaisia, että ihmiset tahtovat asua niissä / muuttaa niihin."
"Syrjäkylien kierrätysmahdollisuudet järkevien matkojen päähän."

Näitä aion työstää ja miettiä toden teolla ratkaisuja ongelmiin sekä epäkohtiin. Maaseutujen pelastamisen eteen olen tehnyt töitä ja olen kaiken aikaa edennyt oikeaan suuntaan. Opiskelen agrologiksi, joka oli kimmoke tälle ajatukselle ja työskentelen Maaseudun Tulevaisuusriihi - hankkeessa, jossa kehitellään uusia työkaluja maaseudun kehittämiseksi. Nyt vielä tämä uusi mahdollisuus, jossa voisi päästä todella vaikuttamaan päätöksiin.

Todistusaineistoa, että kyllä minä siellä Louhitalolla kävin!
Kaiken kaikkiaan eilinen päivä oli aivan huikea. Tapaamani Joensuun Vihreät ihmiset olivat ihan huippuja tyyppejä. Minua kutsuttiin jo vaikka minne ja kaikki olivat todella ystävällisiä! Opin päivän aikana paljon ja kuuntelin ihmisten keskustelua. Sain paljon hyviä ajatuksia ja näin vähän mallia, miten kokeneet konkarit toimivat. Lisää tätä!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti